TRASEU
Excursia ideală pentru a vizita, în aceeași zi, cele două castele ale Casei Regale din România (de pe Valea Prahovei). În doar 8 ore veți vizita Castelele Peleș și Pelișor și Castelul Cantacuzino.
Timp liber la dispozitie pentru activitati individuale.
- Castelul Peles a fost construit la initiativa primului Rege al Romaniei, Carol I, pentru a-i servi drept resedinta de vara. Cladirea se afla in prezent in proprietatea Familiei Regale a Romaniei si adaposteste Muzeul National Peles. Cele mai importante sali care pot fi vizitate sunt: Holul de Onoare, Biblioteca regala, Salile de arme, Sala de muzica, Sala Florentina, Sala de teatru, Sala de Concerte, Apartamentul Imperial, Sala de Consilii, Sufrageria, Dormitorul regal.
Castelul Pelisor a fost construit din dorinta regelui Carol I ca resedinta a principilor mostenitori, Ferdinand si Maria, de altfel intreagul castel poarta amprenta viitoarei regine, Maria. Castelul Pelisor detine o valoroasa colectie de arta decorativa apartinand Art-Nouveau-ului, printre care lucrari ale unor artisti precum E. Galle, fratii Daum, J. Hoffmann, L.C. Tiffany etc. - Castelul Pelisor a fost deschis publicului vizitator in februarie 1993. Muzeul, cu o valoare inestimabila, ce cuprinde o valenta istorica, o alta memorialistica si una artistica, constituie o importanta componenta a zestrei culturale a poporului roman. Acest edificiu este parte integranta a vastului ansamblu arhitectonic creat de regele Carol I pe valea paraului Peles, intr-o perioada ce se suprapune practic intregii sale vieti traita in Romania. In paralel cu castelul Peles, au fost construite in apropiere Casa Cavalerilor, Economatul, Casa Corpului de Garda, Casa Arhitectilor, Casa Gradinii, iar mai tarziu, intre 1899 – 1902, Castelul Pelisor, un dar oferit de regele Carol I principilor moştenitori.
- Castelul Cantacuzino este construit în stil neoromânesc, singurul stil ce a reînviat tradiția, a întârit originile și le-a conectat la prezent.
Arhitectura sa este, probabil, cel mai amplu patrimoniu dat de România, culturii mondiale. Fațada este din piatră cioplită și placată la interior cu cărămidă. De forma unui patrulater, cu latura sudică deschisă, castelul se integrează perfect în peisaj și se întinde pe o suprafață de 3148 mp, iar curtea și grădina măsoară o suprafață de 3,5 hectare. Domeniul cuprinde şi 970 hectare de pădure.